A Károlyi Könyvtár WEB-OPAC keresőrendszere

A  Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium könyvtára csatlakozik a SZIRÉN on-line katalógus rendszerhez, amely segítségével a könyvtári állományadatok és az olvasók saját kölcsönzési adatai korlátozás nélkül, bármikor, bárhonnan elérhetők.

A Szirén felhasználói számára idő és földrajzi korlát nélkül elérhető könyvtára adatbázisa. Mire használható ez? Az olvasók a találatokról példányadatokat is kapnak, valamint azt a plusz információt, hogy az adott példány a könyvtárban van-e, vagy éppen kölcsönzésben.

A kölcsönző programban a tagok adatainak nyilvántartásában megjelent egy új mező, a jelszó. Ezt a mezőt kell kitölteni. Minden olvasó egyedi jelszót kérhet. Az interneten az olvasók a nevükkel és ezzel a jelszóval azonosítják magukat. Ha az olvasó nem kér jelszót, törzsszámával is azonosíthatja magát. Helyes azonosítás esetén hozzáférnek kölcsönzési adataikhoz.

Az olvasók hozzáférnek saját kölcsönzési adataikhoz, mely dokumentumok vannak náluk, azok kölcsönzési ideje mikor jár le. Elérhető az alábbi gombra kattintva:

Probléma esetén az oldal használatához kérd a könyvtárosok segítségét!